Scandbio – Röök, Grillpellets

Branding Identitet

    Pelletstillverkaren Scandbio har utvecklat svensk grillpellets, något som är både ovanligt och efterfrågat på marknaden. De flesta fabrikat kommer från USA där rökning med pellets är betydligt vanligare. Under de senaste åren har dock pelletsgrillar blivit alltmer populära i Sverige bland exempelvis hemmagrillande finsmakare och kockar. Produkten kräver en pelletsgrill och ska därmed inte jämföras med produkter som används i kol- eller gasolgrillar. Smaken sitter i naturligt spån från svenska lövträd, något som ger den grillade maten en unik karaktär.

    Uppdraget var att ta fram ett varumärkesnamn och ett smaknamn för Scandbios nya grillpellets samt skapa en förpackning och ett grafiskt uttryck som sticker ut i branschen, men som också känns som affischkonst i jämförelse med traditionella varumärken. Svenskheten och naturligheten är extremt viktiga komponenter i kommunikationen.

    — Silver och People’s choice i Svenska Designpriset 2022!

    Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.