Kinnarps – Creating Harmony

Kommunikation Film & foto

Inom ergonomi ligger oftast fokus på människokroppen och arbetsställningar kopplade till kontorsstolar och skrivbord. Kinnarps har valt en annan väg och ser på ergonomi ur ett betydligt större perspektiv där de tar hänsyn till alla ergonomiska faktorer, från hur den fysiska miljön fungerar till hur kulturen är på arbetsplatsen. Det spelar ingen roll om du sitter i den bästa stolen på marknaden, om du inte kan fungera på grund av dålig ventilation. För att stärka deras holistiska perspektiv har Ny Studio tagit fram konceptet Creating Harmony – en upplevelse för kropp och själ.     
 
Utgångspunkten i konceptet är att vi jämför Kinnarps produkter med instrument och musiker i en orkester. De kan utföra extraordinära saker individuellt, men de är inte avsedda för att stå ensamma på en scen. Det är kort sagt omöjligt att göra bättre affärer, minska sjukfrånvaro eller skapa en sund arbetsmiljö om saker och ting är obalanserade och felstämda. Ergonomi behöver harmoni, precis som musik behöver harmoni. 

— Silver och People’s choice i Svenska Designpriset 2022!

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.