”Ingenting är omöjligt”

Taher Karbouj

Praktik: 2015
Idag: Försäljare – Nybergs bil

En oerhört betydelsefull tid 

Jag kom till Sverige i april 2014 och hoppade på något som kallades korta-vägen-kursen. Det var en utbildning för nyanlända på Folkuniversitetet här i Jönköping – och Ny Studio låg på andra sidan gatan.  

För varje gång jag gick förbi ökade min nyfikenhet. I Syrien hade jag läst grafisk design på universitetet i fyra år, och det var ju det där jag ville syssla med. Det minsta jag kan göra är att försöka, tänkte jag. Så jag ringde och sa som det var: Jag är ny i Sverige och söker antingen jobb eller praktik. Och efter lite mejl fram och tillbaka fick jag en praktikplats.  

Min tid som praktikant var oerhört betydelsefull för mig – och sedan blev Ny min första arbetsplats i Sverige. Jag fick vara där, bli en del av gemenskapen och lära känna så många fina människor. Det kändes som att jag hade fått en ny familj. 

Bemött med respekt 

Idag arbetar jag som bilförsäljare. Jag har alltid haft ett starkt intresse för att göra affärer, det grafiska har egentligen mer känts som en hobby. Att sälja bilar var dessutom något jag sysslade med i mitt hemland. Så jag tänkte, varför inte testa det här? Ingenting är omöjligt. 

När jag blickar tillbaka på min tid hos Ny är jag stolt över att mitt namn står med på så många fina jobb. Jag fick utvecklas i min egen takt och blev bemött med respekt från första dagen. En bättre arbetsmiljö hade jag nog inte kunnat tänka mig. Det är en sån man vill ha hela livet. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.