stina-freijd
"Det finns inte några begränsningar för vad du kan åstadkomma"

Stina Freijd

Praktik: 2022
Idag: Digital Media Specialist & UI Designer - Ny Studio

stina-freijd-porträtt

Redo för verkligheten  

Genom att våga ta risker och lära sig av olika utmaningar kan man nå fantastiska resultat. När man kastar sig ut i det okända dyker möjligheterna upp. Jag tror det är så man kan hitta sin fulla potential. 

Jag läste New Media Design på Jönköpings Tekniska Högskola och kände mig redo att testa mina kunskaper i den verkliga världen. Och när praktikperioden närmade sig visste jag också precis var jag ville göra det. 

När jag fick veta att Grace verkligen skulle bli min praktikplats kände jag mig överlycklig och nervös på samma gång. Nervositeten släppte dock i takt med jag fick prova på allt som den digitala branschen hade att erbjuda, från kundmöten och att pitcha idéer till att designa nya digitala upplevelser. Det var otroligt lärorikt och inspirerande. 

Att utvecklas och trivas 

Under min tid som praktikant uppmuntrades min största drivkraft – att lära mig nya saker. Jag insåg att det inte finns några begränsningar för vad du kan åstadkomma, och bästa sättet att utvecklas är att våga och inte vara rädd för att misslyckas. 

Vad jag framför allt tar med mig från praktiken är att mitt självförtroende ökade och att jag blev modigare. Samtidigt är det viktigt att inte ställa för höga krav på sig själv, utan hitta sånt man tycker är kul och vill lägga sin tid på. Det tror jag är en förutsättning för att kunna trivas och må bra. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.