”Minst sagt en ahaupplevelse”

Sofie Johansson

Praktik: 2016
Idag: Ekonomi & Hållbarhet – Ny Studio & Grace Studio

Ibland behöver man ta några steg 

Det fanns inte i min värld att jag skulle praktisera på en reklambyrå. Jag pluggade till redovisningsekonom och hade min praktik på en redovisningsbyrå. Men en dag hade min mentor nya planer för mig.  

Han skickade iväg mig till en adress precis runt kvarteret och jag visste i princip bara att jag skulle träffa vd:n på en reklambyrå. Mitt möte med Pernilla blev minst sagt en ahaupplevelse. 

Man kan säga att jag tog mitt tredje steg genom att byta praktikplats till Ny. För länge sen hade jag planer på att jobba med biståndsarbete och läste Internationellt arbete, men längs vägen insåg jag att ekonomi var min grej. Ibland behöver man ta några steg för att förstå vad man verkligen vill. 

En unik arbetsplats 

Sedan min praktik jobbar jag som ekonomiansvarig på Ny studio. Det är kul här och alltid saker på gång. Jag är väldigt tacksam när jag tänker tillbaka på slumpen som gjorde att jag fick in en fot just här. 

Eftersom mitt yrke finns på så många företag hade jag i princip kunnat jobba var som helst. Därför känns det lite extra kul att få vara på en unik arbetsplats som Ny. Mina egna arbetsuppgifter är inte vad man brukar kalla för kreativa, men jag trivs verkligen här, inte minst tack vare företagskulturen och mina kollegor. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.