”Blunda för bergen”

Narin Akay Olsson

Praktik: 2012
Idag: Marknadschef – Yokoy

Gruppdynamik är A och O 

Min taktik har alltid varit att blunda för de stora bergen och fokusera på delmomenten. Då blir livet mycket enklare. Samma inställning hittade jag på Ny Studio. Gång på gång fick jag se att det inte fanns någonting en grupp människor inte kunde klara av, så länge man kavlade upp ärmarna tillsammans.  

Innan jag fick praktik på Ny visste jag knappt att byråvärlden existerade. Jag pluggade på Jönköpings handelshögskola och skulle bli civilekonom. Men efter praktiken stannade jag kvar som projektledare i åtta år – det fanns helt enkelt så mycket som kändes utmanande och viktigt att göra. 

Idag vet jag att gruppdynamik är A och O för att lyckas. Även i hårt pressade situationer kunde vi skratta och ha kul tillsammans. Det är någonting jag alltid försöker göra, att vara den som avdramatiserar situationen när det är jobbigt. 

Vill egentligen alltid säga ja  

Efter nio år på Ny Studio fick jag ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Schweiz blev min nya hemadress och idag är jag marknadschef och har huvudkontor där. Trots att jag jobbar inhouse nu försöker jag hålla fast vid grundstrategierna från Ny: att hela tiden vara på tå, våga göra om och tänka nytt. 

På Ny sa jag väldigt mycket ”Ja!”, för jag såg möjligheterna i så många projekt. Det gör jag fortfarande, men med tiden har det trots allt blivit lite lättare att sätta gränser. Fast egentligen vill jag ju alltid säga ja. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.