”Är det roligt, är det bra”

Martin Hèrma

Praktik: 2016
Idag: DoP / Photographer – En Produktionsbyrå

Timmarna i studion blev allt fler 

Jag har alltid varit intresserad av det visuella. Det första jag gjorde efter gymnasiet var att jobba som 3D-visualiserare på en inredningsfirma, där jag byggde upp rum och ritade modeller.  

Intresset växte och jag började plugga 3D och film i Eksjö, sedan grafisk design och webbutveckling på Jönköpings Tekniska Högskola. Och sen hamnade jag här på Ny Studio.

Under praktiken fick jag upp ögonen för foto. För mig var det en bra kombination av mina intressen teknik och estetik. Det tog fart och jag fick hänga med på olika fotograferingar. Timmarna i fotostudion blev allt fler och jag lärde mig massor. 

En röd tråd i allt jag gör 

Mitt fokus är alltid att ha balans, att livsrytmen är i takt och fungerar. Det kanske låter flummigt, men efter att ha varit sjuk i många år har det blivit en röd tråd i allt jag gör.

Så länge jag får testa nya saker och utvecklas, så länge jag tar mig framåt ett steg i taget och framför allt jobbar med roliga projekt, kommer jag att fortsätta i samma spår. Resten spelar inte så stor roll. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.