”Det spelar ingen roll hur mycket du lär dig i plugget”

Klara Norman

Praktik: 2019
Idag: Digital Designer – Grace Studio

Hur man än gått så har det varit okej 

När man kommer in i vardagen på en arbetsplats som Ny Studio så inser man hur många discipliner det finns under samma tak. Alla har olika kompetenser och olika bakgrunder – och olika vägar har lett till här och nu. Men hur man än gått så har det varit okej. 

Under en period funderade jag på att läsa till civilingenjör. Men så upptäckte jag InDesign och Photoshop och insåg att jag hellre ville göra något roligt än något som garanterade jobb. Jag började på New Media Design på Jönköpings Tekniska Högskola, utan att ha kodat en enda rad. Men jag var taggad på utmaningen – och motiverad. 

I ständig utveckling 

Som praktikant på Ny fick jag stor inblick i hur det verkliga arbetslivet fungerade. Men att förstå det? Det gjorde jag nog inte förrän jag började jobba på riktigt. 

Hur mycket jag än hade pluggat och förberett mig fanns det helt andra utmaningar och jag fick komma med egna lösningar. För det kommer nya sorters problem, hela tiden. Men ju mer jag jobbar desto lättare går det. På så sätt är jag i ständig utveckling. 

Det bästa med webbdesign är att försöka förstå och skapa saker utifrån hur en vanlig användare beter sig. Det finns alltid en form av psykologi bakom designen och det är det roligaste. Och därefter att göra det snyggt förstås. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.