”Här ska jag va”

Katrin Bååth

Praktik: 2000
Idag: Creative/Art Director,
 Event Kreatör & Stylist – Egenföretagare

Det var bara att köra 

Som för många andra var mitt första möte med Ny reklam under ett studiebesök, som en del av utbildningen på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Det har hänt mig några gånger i livet att jag fått en känsla och i samma stund bestämt mig. Denna gång var det så. ”Här ska jag vara!” 

På Ny gick jag på ganska kort tid från praktikant till originalare till art director. Det var en del av personalen som just då slutade för att starta eget. För mig innebar det att jag plötsligt satt med de stora kunderna i mitt knä. Det var bara att köra. 

Var tvungen att flytta hemifrån 

Mitt nästa projekt har alltid funnits runt hörnet. Så här i efterhand kan jag önska att jag hade stannat upp och reflekterat över vad som får mig att må bra och vad som är viktigt. Kanske skulle jag levt lite mer efter det jag vet idag, att jobbet inte är allt även om det är så himla kul. 

Efter nästan femton år på Ny hade jag kunderna jag ville ha, trivdes med kollegorna och det fanns absolut ingenting att klaga på. Men jag var helt enkelt tvungen att flytta hemifrån. Jag ville testa att göra saker helt på mitt sätt och ta den svåra vägen. Idag frilansar jag som Creative Director, Art Director, Stylist, Designer och Eventkreatör, och jag har min egen ateljé och butik tack vare den viljan. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.