”Ett underbart gäng människor”

Julia Björk

Praktik: 2013
Idag: Global Brand Manager – POC

Ett extra öga på Ny 

Jag pluggade Grafisk design och webbutveckling på Tekniska högskolan i Jönköping och under våren 2013 skulle vi ha praktik. Jag hade koll på byråerna här i stan och Ny hade jag alltid haft ett extra öga på eftersom de var bäst. Jag hörde av mig i hopp om att få napp. Och just då hade de en praktikplats inom grafisk design. Perfekt. 

Praktiken var riktigt rolig och jag lärde känna ett underbart gäng människor. Jag trivdes så bra att jag hälsade på i efterhand bara för att få träffa dem igen. Förutom nya vänner fick jag en bra inblick i processerna kring skapande och design.  

Bitarna föll på plats 

Det var jättekul att jobba med design, men kanske var det inte det jag var bäst på. Så jag läste projektledning under mitt sista år på högskolan. Och då kände jag hur bitarna föll på plats. Så jag tog mitt pick och pack och drog till Stockholm, sökte in på Berghs och pluggade projektledning i ytterligare ett år.  

Sedan fyra år tillbaka jobbar jag på POC, ett företag som bland annat gör skydd och kläder för cykling. Jag började som produktionsledare, men idag är jag Global Brand Manager. Cykling är ett av mina största intressen. Att ha möjlighet att kombinera det med jobb är verkligen en dröm. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.