”Teamarbete ger högre höjd”

Jonna Lundsör

Praktik: 2019
Idag: Designer & Art Director – Ny Studio

Att våga vara orädd 

Att testa mig fram är något jag älskar att göra. Det är ofta så vi hittar kärnan i ett projekt, genom att testa för att sedan säga ”wow” eller ”kanske så här i stället?” På så sätt kommer vi fram till vad vi vill – eller inte vill. Därför är det viktigt att våga vara orädd i sina idéer, annars är det lätt att fastna. 

När min praktik övergick till jobb var det härligt och märkligt på samma gång. Att jag kunde använda min skaparglädje och få betalt samtidigt var nästan svårt att förstå.  

Men jag har också lärt mig otroligt mycket, ända sedan jag började som praktikant. Teamarbete är nog det viktigaste. Tack vare det har jag utvecklats mer än jag kunnat tänka mig. Att arbeta tillsammans, på riktigt, ger verkligen högre höjd åt projektet och för ens individuella utveckling. Och inte minst blir det så mycket roligare. 

Driv och självtvivel 

Jag tror att det är omöjligt att vara fullärd inom vår bransch. Den är i ständig utveckling och det gäller att hänga med, på gott och ont. Det är spännande att alltid kunna lära sig mer, samtidigt som det kan få oss att tvivla på oss själva. 

De flesta kreatörer känner nog igen sig i det. Kanske hör driv och en gnutta självtvivel ihop på något sätt, som en slags indikation på att vi vill mer och siktar högre. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.