”Jag fick tid att växa”

Jesper Källgård

Praktik: 2010
Idag: VD & UX-strateg – Grace Studio

Stort ansvar redan från början 

Mitt intresse för grafisk design slog rot någon gång under högstadiet. Sedan dess har det vuxit och tagit nya riktningar. Som student på högskolan fick jag designa digitalt för första gången. Det gav mersmak – och framför allt insåg jag att det fanns en fördel med att kunna båda delarna, både design och digitala lösningar. 

Mina åtta år på Ny började med att jag blev inkastad i olika projekt som praktikant. Jag fick ta stort ansvar redan från början, jobba med skarpa kundprojekt och så fortsatte det. Även om jag idag jobbar på ett annat företag har jag fortfarande nytta av arbetssättet jag lärde mig då. 

Konsultmässigheten har blivit en vän 

Jag är glad över att jag fick tid att växa på Ny. Jag fick lära mig det skolan inte kunde, till exempel att hantera flera bollar i luften samtidigt och vad riktigt teamarbete innebär. 

Att jobba som ett team skapar en bred förståelse och kunskap inför projektet och det underlättar kontakten med kunden, hela vägen. Den typen av konsultmässighet försöker jag alltid jobba efter. Den har blivit en vän som underlättar mycket. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.