”En perfekt start”

Evelina Waldermansson

Praktik: 2002
Idag: AD & Grafisk Formgivare – Försäkringsskassan & Egenföretagare

Massor av små uppdrag 

Fram till 2001 hade jag bara formgivit med penna och papper. Efter webbteknik på Ju, Informationslinjen på Svf och min praktik på Ny reklam blev datorn ett verktyg som jag hade användning för på allvar.

Det skedde med stöd av en lång checklista med allt som Ny förväntade sig att en praktikant skulle lära sig. Genom att bocka av en efter en av uppgifterna försökte jag suga åt mig så mycket kunskap jag bara kunde. Så här i efterhand var det en perfekt start.

Nu har jag bott i Stockholm i många år, pluggat, jobbat och testat olika arbetssätt. Men jag fortsätter att följa Ny på avstånd, de har alltid haft en känsla för form som inspirerat mig.

En annan mentalitet 

Idag jobbar jag som Art Director på Försäkringskassan och driver eget som grafisk formgivare. Att jobba på en myndighet var ingenting jag drömde om i början, men jag trivs väldigt bra med det.

På en myndighet råder en annan mentalitet än på en reklambyrå. Det finns ingen kund som säger ”wow, vad bra det blev” – men samtidigt behöver man inte hela tiden sälja för att känna att man gör ett bra jobb. Eftersom vi är trettontusen anställda blir vardagen ändå full av utmaningar och tvära kast och det är alltid mycket på gång.

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.