”Kreativitet kan man applicera på allt”

Emil Roos

Praktik: 2021
Idag: 3D-artist - Ny Studio

Det kreativa är mer än bara visuellt

Kreativitet för mig är att beröra andra på olika sätt. Många tänker att kreativitet bara är sånt som syns, men så behöver det inte alltid vara. Det är något man kan applicera på allt, och man ska inte låsa in sig i att det kreativa bara är visuellt skapande.

Jag är född och uppvuxen i idrottsmeckat Gävle och har alltid hållit på med sport. Det har varit både hockey och fotboll, men trots det har jag alltid varit säker på att jag vill hålla på med färg och form på ett eller annat sätt. Det har varit mitt mål.  Därför gick jag 3D-visualisering med inriktningen rum, inredning och produkter på Campus I12 i Eksjö. Det kändes spännande och något som låg i tiden.

Nya program och utmaningar

Ny Studio hade jag koll på sedan långt tillbaka. Jag var jättenyfiken på dem och det de gjorde. När det sen var dags att söka praktik visste jag: det var där jag ville vara.

Första året jag sökte kom jag inte in eftersom de hade redan praktikanter, men jag gav inte upp. Året därpå sökte jag igen, och den här gången fick jag ett ja. Jag såg direkt vilken stor möjlighet det var och bestämde mig för att verkligen ta vara på tiden där.

Min praktiktid var otroligt rolig och lärorik. Det var en stor utmaning, med helt nya program att sätta sig in i. Bland annat fick jag lära mig att jobba inom en tajtare tidsram och se en helt ny sida av 3D. En av de viktigaste sakerna jag tagit med mig från praktiken är att fortsätta vara nyfiken och våga testa saker som kanske känns omöjliga. Det är så jag lärt mig. Är man ihärdig så ser man resultat med tiden.

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.