”En nivå att sträva efter”

Emil Adhrian

Praktik: 2008
Idag: Head Of Design & Creative Director – Grebban

Skulle bli min grej 

Där jag växte upp var ordet reklambyrå förknippat med en kille på hörnet som printade plastskyltar åt ortens alla näringsidkare. Då var design ett begrepp jag inte kunde relatera till.  

Men det ändrades när jag köpte en kamera, började fotografera och sedan sökte till Södra Vätterbygdens Folkhögskola. I samma stund som jag lämnat in mitt intagningsprov på skolan hade jag bestämt mig. Formgivning och allt vad det innebar skulle bli min grej. 

Trots svammel om V75:s filmer och två genomsvettade tröjor fick jag komma som praktikant till Ny Reklambyrå i några månader. Jag minns det som en kombination av inspiration och frustration. Jag visste inte vad som krävdes eller förväntades.  

Så här i efterhand förstår jag varför. Alla saker har sin första gång och det här var mitt första möte med branschen. Till en början kändes allt väldigt diffust. Men med lite hjälp lyckades jag hitta en riktning och en nivå att sträva efter. 

Drivkraft i olika skepnader 

Idag jobbar jag som Head of Design & Creative Director på Grebban. En byrå på 80+ anställda inom e-handel, strategi och branding.  

Min drivkraft har tagit sig olika skepnader längs vägen. Ett tag var de bästa stunderna när hårt arbete resulterade i en bra idé och en bra lösning på ett problem. Idag finns en liknande drivkraft, men den handlar om att bygga och coacha teamet för att tillsammans nå fram till det där ögonblicket. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.