”Jag jobbar med samma sak men ändå inte”

Daniel Melkersson

Praktik: 2013
Idag: Tech lead & Utvecklare – Grace Studio

Våga göra saker utanför min komfortzon 

Kompetensmässigt är jag idag hästlängder från där jag en gång började, som student och praktikant. Men jag utvecklas fortfarande på samma sätt, genom att våga göra saker utanför min komfortzon. Säga ja till projekt och gå in med inställningen att det mesta är möjligt. 

Mitt första steg in i branschen skedde 2013. Ny Studio kom till skolan och presenterade sig. Och direkt började snacket i klassen. Många, inklusive jag själv, ville dit. Men innan jag ens skickat in min ansökan hade någon annan i klassen redan fått klartecken från Ny.  

Jag tänkte att det var kört och gav upp tanken. Men sedan fick vi besök av deras webbgäng. Motivationen var åter på topp och jag slängde ihop en portfoliosida, det blev praktik – och sedan dess har jag jobbat här. 

Det bästa kan vara det värsta 

Mycket har hänt på åtta år. Då jobbade jag med hemsidor och idag skapar jag webb. Utvecklingen är ständigt pågående, så jag kan både säga att jag jobbar med samma sak som då – och ändå inte.  

Att det alltid finns något nytt att testa och utveckla är det bästa. Men det kan samtidigt även vara det värsta, eftersom man hela tiden behöver vara uppdaterad och hänga med. Trots det är det väldigt tillfredställande att själv utvecklas samtidigt som man levererar bra och användbara grejer. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.