”Det är såhär jag vill jobba”

Clara Hertzberg

Praktik: 2020
Idag: 3D Artist – Saga productions

Känns helt sjukt

När jag var liten kunde jag drömma högt om att få jobba någonstans där man fick rita och vara kreativ hela dagarna. Idag har jag ett sådant jobb, det känns helt sjukt ibland! Det är sånt jag gillar att göra på min fritid som jag faktiskt får betalt för att göra – det är en ren lyx och framförallt jättekul.

Innan jag tog mitt första steg ut i branschen pluggade jag 3d visualisering. Jag hade diffusa tankar om att gå mot arkitekthållet och tänkte att visualisering i 3d kunde vara en bra start. När jag kom till Ny för min andra praktikperiod insåg jag att det är såhär jag vill jobba. Det kändes gött att vara på ett ställe där man delar intresset av färg form och kreativa idéer. Det som var nytt för mig, var att  testa det som jag var intresserad av. På tidigare praktiker fanns inte samma valmöjligheter. Så när jag väl var på Ny så passade jag på att haka på så mycket jag kunde.

En annan frihet

Idag jobbar jag 25% på Ny och läser på Fotoskolan här i stan. En perfekt kombination för det jag satsar på – att utvecklas inom 3d rent kreativt och fota mer. Det finns en annan frihet i foto än i 3d. Där planerar man allt i minsta detalj, ”Där ska den va och den ska sitta där”. När jag fotar kan det hända att jag knäpper en bild och tänker ”oh den blev ju bra”. På så sätt känns foto och 3d som en bra kombination för mig. Det känns spännande att ha de två som utgångspunkt, men vem vet vad jag sysslar med om 10 år?

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.