”Var flexibel – du vet aldrig vad som väntar härnäst”

Christopher Lövgren

Praktik: 2018
Idag: CRM and Email Marketing Manager – Zound Industries

Kombinerade distansplugget  

Jag pluggade till en Double Major i Marketing and advertising på Berghs i Stockholm. Två av de tre åren spenderade jag i Australien, innan jag flyttade jag hem till Sverige igen och fortsatte plugga på distans. Det var då jag kontaktade Ny Studio för att kolla om det fanns möjlighet att få praktik där, som komplement till skolan. Svaret blev ja.  

Under praktiken fick jag göra många spännande saker, bland annat employer branding för Ny och olika kundevent. Praktiken blev sedan en deltidstjänst och plötsligt jobbade jag med något jag faktiskt brann för. 

Ny är en jordnära plats. Så är det är inte på alla ställen och både som praktikant och nyanställd kände jag en stor trygghet i det. Det var enkelt att prata med folk och lära sig saker inom olika områden eftersom alla satt under ett och samma tak, från formgivare till projektledare. 

Bara att packa väskan 

Efter några händelserika år i Schweiz, är jag nu tillbaka i Sverige som CRM-ansvarig på Zound Industries. Förutom att driva vårt egna varumärke Urbanears jobbar vi även med namn som Marshall och Adidas Headphones. Jag har bland annat hand om databasen, kundkontakter och optimering av kundflöden.


Mitt främsta tips är att vara flexibel, för du vet aldrig vad som väntar härnäst. Som när min tjej fick jobb i Schweiz,  var det bara att packa väskan. Jag har alltid varit öppen för att testa nya saker. Att jag nu bott i tre olika länder är något som verkligen har utmanat och utvecklat mig.  

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.