”Jag insåg att det fanns fler vägar att gå”

Cecilia Karlsson

Praktik: 2021
Idag: Audit accociate – PWC

Utanför debet-och-kredit-boxen 

Att studera handlar om att konstant presenteras för nya saker. Min praktik på Ny Studio handlade om det, men särskilde sig ändå. Aldrig trodde jag att jag skulle få veta hur en AD jobbar genom att läsa till civilekonom. Istället för erfarenhet från en bransch fick jag två, med insikter och inspiration därtill. 

Inför mitt fjärde år på högskolan tänker jag inrikta mig mot marknadsföring, gå utanför debet-och-kredit-boxen och använda det jag kan på ett annat sätt. Att skapa interaktion och få reaktioner från människor känns spännande.

Det är möjligt 

Jag har ingen konkret slutdestination. Ett tag trodde jag att det var ett måste och någonting alla hade. Men tack vare min praktik på Ny har jag insett att det finns fler vägar att gå. Och att det faktiskt är möjligt att jobba med det som känns allra roligast. För varje ny sak jag testar samlar jag på mig nya trådar att spinna vidare på – och jag är övertygad om att jag kommer att hitta min grej. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.