”Jag utgår alltid från hjärtat”

Cecilia Horner

Praktik: 2014
Idag: Grafisk Designer, Hotel Manager & Kreatör – Egenföretagare

Någon trodde på mig 

Att skapa nya saker på olika sätt har alltid legat mig varmt om hjärtat. När jag gick i skolan kunde jag ibland tänka att jag måste välja en grej. Men med tiden har jag förstått att det inte alls är så. Varför syssla med en grej när jag kan göra flera? 

Som för många andra ledde mitt designintresse mig till Grafisk design & webbutveckling på Jönköpings Tekniska Högskola. Och redan långt innan det var dags för praktik hade jag siktet inställt på Ny Studio. 

Från första dagen på praktiken kände jag att någon trodde på mig och att jag blev tagen på allvar. Det kändes häftigt! Som en tvättsvamp sög jag åt mig så mycket jag kunde och helt ärligt har jag nog aldrig lärt mig så mycket som då. Till sist kände jag att ”aha, det är så här det fungerar på riktigt”. 

Pengarna är inte det viktiga 

Ibland måste man våga slänga sig ut i det okända. Som när jag direkt efter min praktik bokade en enkelbiljett till London. Jag hade egentligen ingen plan. Men mitt yrkesmässiga självförtroende hade fått en riktig boost av att vara på Ny. När jag såg mig själv i spegeln innan min praktik såg jag en vilsen student. Efteråt såg jag en illustratör och grafisk designer. 

Nu har det gått sex år. Jag är fortfarande kvar i London och frilansar på deltid. Jag utgår alltid från hjärtat och därför har jag jobbat mycket med människorättsorganisationer. Pengarna är inte det viktiga, jag vill snarare känna att jag bidrar till något viktigt. 

Vi på Ny Studio har två syskon som heter Grace och Saga. Som traditionell designbyrå är det fantastiskt att ha dem vid vår sida, inte bara för deras erfarenhet av digitala lösningar & foto, 3D och film – vi delar samma starka, proaktiva anda och en gemensam, kreativ kultur.